Home Reisverslag met foto's Detailkaart Routebeschrijving   Reizen - Friesland (Nederland) (3 dagen)

Reizen
Links

Als voorbereiding van onze vakantie met een motorboot in juli 2004, hadden we buiten seizoen voor 3 dagen een motorboot gehuurd bij Yachtcharter Sneek. Omdat het onze eerste keer was dat we met een motorboot gingen varen, namen we 4 uren les van een instructeur. Voor 80 EUR vaart die met je mee en leert je de nodige theorie. Hij leert je en oefent met je het kort draaien, aanleggen aan een steiger, ...
Na deze lessen konden we zelf op weg. Deze kaart geeft ongeveer een idee waar we gevaren hebben (met rode puntjes aangeduid). De rode bollen duiden de plaatsen aan die we bezocht hebben. Klik op de kaart voor een gedetaileerde versie.
Klik op de kaart voor een gedetaileerde versie (250kb).
Het is een heel rustgevende belevenis om door smalle en brede kanalen en over meren met allerlei grillige vormen te varen. Zelf al vaar je aan een rustig tempo ( 8km/uur), dan nog verandert het landschap om je heen snel. Ook de kinderen vonden dit heel tof : op een meer eens aan het roer zitten, kunnen rondlopen tewijl we varen, een eigen kajuit hebben. Ze staan nu al te springen om in juli 2004 voor 2 weken te gaan varen.
Overnachten deden we bij het verhuurbedrijf zelf (paarse bol 1), aan de voorziene aanlegsteigers Aanlegplaats ergens onderweg (paarse bol 2) of in een haven (paarse bol 3). In een haven moet je wel liggeld betalen ( 9 EUR).
Hier enkele sfeerbeelden.
Sneek Sneek
Sneek Sneek
Sneek
De waterpoort van Sneek
Sneek

Alle reacties welkom:

2003 Peter Meersman